Dit recept combineert de malse, smaakvolle wagyu brisket van Rico’s met de klassieke smaken van patat stoofvlees. De rijke marmering van wagyu zorgt voor extra smaak die zich goed leent voor een lange, langzame bereiding. Dit recept is voor 2-3 personen.
Ingrediënten:
- 450g wagyu brisket van Rico’s, in blokjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 grote uien, in ringen
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortels, in plakjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 300 ml runderbouillon
- 100 ml donker bier (optioneel, anders aanvullen met 100ml extra bouillon)
- 2 eetlepels azijn
- 1 laurierblad
- 2 takjes tijm
- Zout en peper naar smaak
- Patat om te serveren
Bereidingswijze:
-
Voorbereiden en aanbakken
Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Snij de brisket in grote blokjes en kruid met zout en peper, bak vervolgens in delen rondom bruin. Haal het vlees na 2-3 minuten uit de pan en zet apart. -
Groenten aanfruiten
Voeg de uien, knoflook en wortels toe aan de pan en bak tot de uien zacht zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee voor extra smaak. -
Stoofvlees maken
Voeg de wagyu brisket terug in de pan en giet de bouillon, het bier en de azijn erbij. Voeg ook het laurierblad en de takjes tijm toe. Breng aan de kook, zet dan het vuur laag en laat het vlees op een lage temperatuur 3 uur stoven met het deksel op de pan, tot het supermals is. -
Serveren
Verwijder de laurier en tijm. Serveer de stoofvlees met krokante frietjes en geniet van de rijke smaak van deze bijzondere patat stoofvlees!
Met dit recept komt de wagyu brisket optimaal tot zijn recht. Eet smakelijk!