Ingrediënten (4 personen):
- 4x entrecote
- 2 el olijfolie
- 2 takjes rozemarijn
- 100 g roomboter
- 1 teentje knoflook, geperst
- Zeezout en versgemalen peper
Bereiding:
- Voorbereiding: Haal de entrecotes 30 minuten voor bereiding uit de koelkast en dep ze droog.
- Vlees bakken: Verhit olijfolie in een grillpan op hoog vuur. Kruid de entrecotes met zout en peper. Bak 2-3 minuten per kant voor medium-rare. Gebruik een kernthermometer voor precisie (52-54°C). Haal uit de pan en laat 5-10 minuten rusten.
- Rozemarijnboter: Smelt de roomboter op laag vuur. Voeg rozemarijn en knoflook toe en laat 1 minuut trekken. Verwijder de rozemarijn en giet de boter in een schaaltje.
- Serveren: Snijd de entrecotes in plakken, giet de rozemarijnboter erover en serveer met gegrilde groenten of een frisse salade.
Dit gerecht kun je goed combineren met aardappelpuree of gratin.