Gratis verzending v.a. €50

Wagyu: 2e halve prijs bekijk hier

WAGYU50

Gegrilde Entrecote met rozemarijnboter

Door Team Rico's  •   1 minuten lezen

de perfecte entrecote recept

Ingrediënten (4 personen):

  • 4x entrecote
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 100 g roomboter
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Zeezout en versgemalen peper

Bereiding:

  1. Voorbereiding: Haal de entrecotes 30 minuten voor bereiding uit de koelkast en dep ze droog.
  2. Vlees bakken: Verhit olijfolie in een grillpan op hoog vuur. Kruid de entrecotes met zout en peper. Bak 2-3 minuten per kant voor medium-rare. Gebruik een kernthermometer voor precisie (52-54°C). Haal uit de pan en laat 5-10 minuten rusten.
  3. Rozemarijnboter: Smelt de roomboter op laag vuur. Voeg rozemarijn en knoflook toe en laat 1 minuut trekken. Verwijder de rozemarijn en giet de boter in een schaaltje.
  4. Serveren: Snijd de entrecotes in plakken, giet de rozemarijnboter erover en serveer met gegrilde groenten of een frisse salade.

Dit gerecht kun je goed combineren met aardappelpuree of gratin.

Vorige Volgende