Ingrediënten (4 personen):
- 2x Wagyu stoofblokjes
- 2 el bloem
- 2 el boter
- 1 ui, gesnipperd
- 2 wortels, in plakjes
- 1 pastinaak, in stukken
- 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
- 2 takjes tijm
- 300 ml runderbouillon
- 150 ml rode wijn
- 1 laurierblad
- Peper en zout
Bereiding:
- Voorbereiding: Bestrooi de stoofblokjes met bloem. Dit helpt om het vlees straks mooi te binden in de saus.
- Afbakken: Verhit boter in een stoofpan op middelhoog vuur. Bak het vlees in porties goudbruin en haal uit de pan.
- Groenten aanbakken: Fruit de ui in dezelfde pan. Voeg wortels, pastinaak en bleekselderij toe en bak kort mee.
- Stoven: Voeg het vlees terug in de pan, samen met bouillon, wijn, tijm en laurier. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 2-3 uur zachtjes sudderen, tot het vlees boterzacht is.
- Serveren: Verwijder het laurierblad en serveer met aardappelpuree of dikke sneden brood.