Gratis verzending v.a. €50

Wagyu: 2e halve prijs bekijk hier

WAGYU50

Wagyu Stoofpotje met winterse groenten

Door Team Rico's  •   1 minuten lezen

wagyu stoofpot recept

Ingrediënten (4 personen):

  • 2x Wagyu stoofblokjes
  • 2 el bloem
  • 2 el boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 wortels, in plakjes
  • 1 pastinaak, in stukken
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 2 takjes tijm
  • 300 ml runderbouillon
  • 150 ml rode wijn
  • 1 laurierblad
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Voorbereiding: Bestrooi de stoofblokjes met bloem. Dit helpt om het vlees straks mooi te binden in de saus.
  2. Afbakken: Verhit boter in een stoofpan op middelhoog vuur. Bak het vlees in porties goudbruin en haal uit de pan.
  3. Groenten aanbakken: Fruit de ui in dezelfde pan. Voeg wortels, pastinaak en bleekselderij toe en bak kort mee.
  4. Stoven: Voeg het vlees terug in de pan, samen met bouillon, wijn, tijm en laurier. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 2-3 uur zachtjes sudderen, tot het vlees boterzacht is.
  5. Serveren: Verwijder het laurierblad en serveer met aardappelpuree of dikke sneden brood.
Vorige Volgende