Heerlijk vlees bestellen al v.a. €30

Gratis verzending v.a. €100

Wekelijks nieuw aanbiedingen ontdek nu

Tomahawk met kruidenboter van de BBQ

Door Team Rico's  •   2 minuten lezen

Tomahawk recept

De Tomahawk steak, met zijn indrukwekkende omvang en heerlijke smaak, is een echte eyecatcher op elke barbecue. Deze steak, vernoemd naar de gelijkenis met de bijl die de Amerikaanse indianen gebruikten, staat bekend om zijn sappigheid en intense smaak. Met een verrukkelijke kruidenboter om de smaken te versterken, is deze BBQ-traktatie een perfecte keuze voor een zomerse maaltijd in de achtertuin. Laten we ons laten inspireren door de Amerikaanse BBQ-traditie en genieten van deze overheerlijke Tomahawk steak, rechtstreeks van de grill. Dit gerecht is geschikt voor 4-6 personen.

Ingrediënten:

  • 1 Tomahawk steak (ongeveer 1,5 kg)
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Olijfolie 

Voor de kruidenboter:

  • 100g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • Kruidenmix

Instructies:

  1. Meng de kruiden en de boter en laat deze rustig intrekken.
  2. Verwarm de barbecue voor op een hoge temperatuur voor direct grillen (ongeveer 200-220°C).
  3. Wrijf de Tomahawk steak royaal in met olijfolie en breng aan beide zijden zout en peper naar smaak aan.
  4. Leg de Tomahawk steak op de barbecue en gril hem direct boven de hittebron gedurende ongeveer 5-6 minuten aan elke kant voor een medium-rare resultaat. Pas de grilltijd aan naar wens voor meer of minder gaarheid.
  5. Haal de Tomahawk steak van de barbecue en laat hem 5-10 minuten rusten op een snijplank, losjes afgedekt met aluminiumfolie.
  6. Serveer de Tomahawk steak met een flinke klont kruidenboter bovenop en eventueel extra boter aan de zijkant om naar smaak toe te voegen.
  7. Snijd de Tomahawk steak in mooie plakken en serveer direct.

Wine pairing

Voor een smakelijke combinatie met de Tomahawk met kruidenboter van de BBQ, adviseren we een mooie Barolo. De krachtige en toch elegante smaken van een Barolo, met tonen van rood fruit, leer en specerijen, zullen goed samengaan met de sappige, hartige smaken van de steak en de romige kruidenboter. Een Barolo heeft ook stevige tannines die perfect contrasteren met het vlees en het geheel in balans brengen.

Eet smakelijk!

Vorige Volgende