Heerlijk vlees bestellen al v.a. €30

Gratis verzending v.a. €100

Wekelijks nieuw aanbiedingen ontdek nu

Wagyu striploin met een twist

Door Team Rico's  •   2 minuten lezen

wagyu striploin

De Wagyu striploin is een buitengewoon sappige en smaakvolle steak met een geweldige marmering. Dit recept is ideaal voor twee personen en maakt gebruik van minimalistische maar smaakvolle ingrediënten om de natuurlijke rijkdom van het vlees naar voren te brengen.

Ingrediënten:

  • 1 Wagyu striploin (ongeveer 325g)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 takje verse rozemarijn
  • Zeezout naar smaak
  • Optioneel: een snufje gerookte paprika voor een subtiele rooksmaak

Instructies:

  1. Voorbereiden: Haal de Wagyu striploin 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Dit zorgt voor een gelijkmatigere bereiding.

  2. Marineren: Meng de olijfolie, sojasaus, balsamicoazijn, geplette knoflook, en rozemarijn in een kom. Marineer de steak in dit mengsel gedurende 15 minuten. Zorg ervoor dat het vlees volledig bedekt is met de marinade. Voeg naar wens een snufje gerookte paprika toe voor een extra smaakdimensie.

  3. Grillen of bakken: Verhit een grillpan of koekenpan op hoog vuur. Schroei de Wagyu striploin aan beide zijden dicht, ongeveer 2-3 minuten per kant voor een mooi medium-rare resultaat. Zorg ervoor dat het vlees een mooie korst krijgt, maar vermijd te lang bakken om de sappigheid van de Wagyu te behouden.

  4. Rusttijd: Haal de steak uit de pan en laat hem 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich goed verdelen door het vlees.

  5. Serveren: Snijd de Wagyu striploin in dunne plakken en serveer met geroosterde groenten zoals asperges of wortels, of met een frisse salade. Je kunt de steak ook combineren met aardappelpuree of vers brood om de smaken te complimenteren.

Dit eenvoudige recept brengt de verfijnde smaak van de Wagyu striploin naar voren, met een delicate balans van umami van de sojasaus en de subtiele zuurgraad van de balsamicoazijn.

Recepttip: Een scheutje truffelolie over de steak net voor het serveren kan zorgen voor een extra luxe touch.

Vorige Volgende