Gratis verzending v.a. €50

Wagyu: 2e halve prijs bekijk hier

WAGYU50

Chateaubriand met rodewijnsaus en geroosterde groenten

Door Team Rico's  •   1 minuten lezen

Chateaubriand met rodewijnsaus recept

Ingrediënten (4 personen):

  • 2x 400g Chateaubriand
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 250 ml rode wijn
  • 100 ml runderfond
  • 1 tl mosterd
  • Geroosterde groenten (bijv. wortels, pastinaak, spruitjes)

Bereiding:

  1. Voorbereiding: Haal de Chateaubriand 30 minuten van tevoren uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier voor de groenten.
  2. Vlees bereiden: Kruid de Chateaubriand royaal met zout en peper. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en schroei het vlees aan alle kanten dicht. Voeg knoflook en rozemarijn toe voor extra smaak.
  3. In de oven: Leg de Chateaubriand in een ovenschaal en bak 20 minuten in de oven voor medium-rare. Gebruik een kernthermometer (52-54°C). Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  4. Saus maken: Kook in dezelfde pan als het vlees de rode wijn en runderfond in tot de helft. Roer de mosterd erdoor en laat zachtjes sudderen. Zeef de saus voor een glad resultaat.
  5. Groenten roosteren: Snijd de groenten in gelijke stukken, meng met olijfolie, zout en peper en rooster 20-25 minuten in de oven.
  6. Serveren: Snijd de Chateaubriand in dikke plakken en serveer met de saus en groenten.
Vorige Volgende