Gratis verzending v.a. €50

Wagyu: 2e halve prijs bekijk hier

WAGYU50

Langzaam gegaarde Wagyu Brisket met cranberryglazuur

Door Team Rico's  •   1 minuten lezen

wagyu brisket recept

Ingrediënten (6 personen):

  • 3x Wagyu Brisket
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien, grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 g cranberrysaus
  • 100 ml appelsap
  • 2 el honing
  • 1 el sojasaus
  • 2 takjes tijm

Bereiding:

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 140°C. Haal de brisket uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Afbakken: Kruid de brisket met zout en peper. Verhit olijfolie in een grote braadpan en schroei het vlees aan beide kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
  3. Smaken opbouwen: Fruit de ui en knoflook in dezelfde pan tot ze zacht zijn. Voeg cranberrysaus, appelsap, honing, sojasaus en tijm toe en breng aan de kook.
  4. Slowcooking: Plaats de brisket terug in de pan. Dek af met een goed sluitend deksel of aluminiumfolie. Zet de pan in de oven en laat 4-5 uur langzaam garen.
  5. Rustperiode: Haal de brisket uit de oven en laat 15 minuten rusten. Snijd in plakken of trek het vlees met twee vorken uit elkaar.
  6. Serveren: Bestrijk het vlees met de cranberryglazuur en serveer met aardappelpuree of brood.
Vorige Volgende