Ingrediënten (6 personen):
- 3x Wagyu Brisket
- 2 el olijfolie
- 2 uien, grof gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 g cranberrysaus
- 100 ml appelsap
- 2 el honing
- 1 el sojasaus
- 2 takjes tijm
Bereiding:
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 140°C. Haal de brisket uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Afbakken: Kruid de brisket met zout en peper. Verhit olijfolie in een grote braadpan en schroei het vlees aan beide kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
- Smaken opbouwen: Fruit de ui en knoflook in dezelfde pan tot ze zacht zijn. Voeg cranberrysaus, appelsap, honing, sojasaus en tijm toe en breng aan de kook.
- Slowcooking: Plaats de brisket terug in de pan. Dek af met een goed sluitend deksel of aluminiumfolie. Zet de pan in de oven en laat 4-5 uur langzaam garen.
- Rustperiode: Haal de brisket uit de oven en laat 15 minuten rusten. Snijd in plakken of trek het vlees met twee vorken uit elkaar.
- Serveren: Bestrijk het vlees met de cranberryglazuur en serveer met aardappelpuree of brood.